nsaffas.
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies
Hello earthlings!This is my official bloggie. This blog was born on 22 July 2010. All in this blog is Mine. No copycat here. Behave yourself!


Bigfoots!


Credits

suatu ketika di ...

Hmm , hari nie aku nak cerita sikit pasal benda yang dah lepas . Haha , bengong kan ? Aku tahu pasal tuu ;D . Okay okay , cerita dia sebenarnya macam ni .

Hari tuu , aku pergi rumah makcik aku ( adik ayah aku ) dekat rawang . Rasanya baru minggu lepas kott benda nie terjadi . Mungkin lah sebab aku tak ambik tahu pulak pasal semua nie , hmm . Rumah makcik aku dekat Taman Bersatu, Rawang. So, gerak dari rumah pukul 2 lebih . Lagi pun dekat je , tak jauh mana pun . Tak lama tuu , sampai lah rumah makcik aku . Tengok tengok , tak de sesapa pun . Yang ada pun , makcik aku lagi satu . That means , kakak ayah aku . Dengan atuk dan nenek aku . Tak lupa jugak , pak teh aku .

Ouch , dalam otak aku fikir . Takkan syasya tak datang kott . Syasya nie cousin aku , sama umur dengan aku . Huh ! Bosan aku dah start dah , kenapa dia tak datang . Terpaksa lah main dengan budak budak kecik . Hish , sumpah aku cakap . Memang bosan gila babeng masa tuu . Time tuu pulak , tak mesej dengan sesapa langsung . Nak mesej dengan orang lain , nanti ada orang lain marah pulak . Tak apa , aku baik . Aku dengar cakap dia .

Tengah tengah bosan tuu , aku pergilah dekat meja makan . Tiba tiba , hati aku gembira gila . Haha , Yeah ! Ada tembikai , aku memang suka tembikai . Yaww ! Okay , aku dah set dekat dalam otak aku . Makan tembikai lepas makan mee kari . Mee kari makcik aku , boleh lah . Sedap jugak , tapi . Disebabkan aku tak suka sangat dengan mee . Aku makan sikit jea mee kari tuu .

Lama sikit , akhirnya habis jugak aku punya mee kari . Tangan aku dah ringan nak ambik tembikai tuu ;D Yummy ! Okay , stop kejap . Perut aku dah penuh . Tengok tv pulak , yang bebudak tuu . Duduk depan aku , pujuk pujuk aku .

Sufi : Kak yin , temankan kita orang pergi taman .
Yin : Akak malas lah nak jalan Fi ,
Sufi : Alaa akak . Jom lah ,
Yin : Aku buat muka , Akak nak tengok tv lah . Pergi ajak pakde .

Then , datang pulak lagi sorang . Aku buat bodoh je , malas nak layan . Hmm , lama sikit tuu . Aku mula mengantuk , ouch ! Tak suka nye , tiba tiba . Fone aku bergetar , aku dengar lagu Strawberry Cuppycake . Mata aku terus segar balik , yeah ! Setelah lama nya aku tunggu dia mesej aku . Akhirnya , berakhir jugak penungguan aku ;D

Mesej mesej ... Petang tuu , bapak aku pulak nak memancing kat depan rumah makcik aku tuu . Aku open jea , aku just jadi photographer jea . Hehe , actually , aku memang tak boleh jumpa kamera . Well , memang ada je keja aku kalau nampak kemera .

Alang alang aku snap gambar bapak aku dengan pakcik aku , aku pun snap lah gambar aku sendiri . Asyik gambar dia orang je . Mana adil , hee .

Tapi gambar aku tuu , sikit jea , taa banyak punn . Nie antaranya , gambar aku ;P

sorry lah , aku just masuk kan gambar yang aku suka jea . Hehe , harap maklum .

Okay , malam tuu pulak . Mak su aku datang . Then , makan lagi . Blablabla .... Yang kat dalam fone pulak . Bising bising , tanya bila nak balik . Alaa , biasa lah tuu . Bukan nya , balik pukul 1 , 2 pagi . Pukul 11 , awal jea . Hehe ,

* Sorry sayang , termasuk sekali cerita pasal you ;)