nsaffas.
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies
Hello earthlings!This is my official bloggie. This blog was born on 22 July 2010. All in this blog is Mine. No copycat here. Behave yourself!


Bigfoots!


Credits

Disember? =.="

Holaa! Hari ni Nurin nak cerita pasal tengok tajuk jelah, kan senang. Mwehehe ;) Kenapa ek Nurin nak cerita? Sebab, hari Sabtu ni dah hari ke-tiga kita lalui di bulan Disember. Sedar tak sedar, sekejap je masa berlalu. Pejam celik pejam celik, dah nak sekolah untuk tahun 2012. *Result exam PMR pun hampir dekat kan kan? Haha! Chillax kay :) Tu sebenarnya tujuan Nurin nak post entry ni. Yelah, dekat blog kawan Nurin dah cerita dah pasal result PMR hampir dekat. Nurin nak jugak buat :P *Iri hati lah katakan. Haha, sebenarnya tak pun lah :) Hanya untuk nak tambahkan lagi bilangan post lah kata kan --' Okay. Back to the topic.

Ramai yang cakap result mungkin akan keluar dalam 22 Disember atau 29 Disember. Haha, kawan Nurin pulak cakap maybe 15 Disember ni akan keluar result. Uwww~ Okay. Nurin pun cuak jugak sebab Nurin pun PMR candidate of 2011. Memang lah baru PMR je belum SPM lagi tapi bagi Nurin ia agak pentinglah jugak. Yelah, macam mana nak berjaya masuk ke kelas yang ada subject Biology, Physic dengan Chemistry kalau result PMR tak bagus kan? :) tapi kalau result kita tak berapa menyenangkan, jangan risau. Kita dah buat yang terbaik untuk PMR. SPM ada lagi. Lepas ni, ambik lah pengajaran supaya jangan abaikan pelajaran kalau nak cemerlang.

Now, Nurin nak bagi tips before ambik result tu baca surah surah yang sepatutnya * untuk orang Muslim je lah ;) seperti:-
➜ Mulakan dengan Al-Fatihah
➜ Surah Al-Kursi
➜ Surah Al-Ikhlas (7 kali)
➜ Surah Al-Alaq (3 kali)
➜ Surah An-Nas (3kali)

Berdoalah dengan nama Allah dengan rendah diri dan mintalah sebagai Muslim. Mulakan perjalanan ke sekolah dengan kaki kanan. InsyaAllah kejayaan milik kita.
Harap apa yang Nurin kongsi dengan kauorang ni dapat membantu serba sedikit :) Lastly, kauorang ada memohon SBP ke? MRSM ke? Teknik ke? :D tanye je lah ^^v kbai :*