nsaffas.
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies
Hello earthlings!This is my official bloggie. This blog was born on 22 July 2010. All in this blog is Mine. No copycat here. Behave yourself!


Bigfoots!


Credits

Fenomena TsuNazmi? Wadafak -.-'


Okayy, jangan terkejut dengan tajuk dekat atas tu. Nak tahu kenapa Nurin buat tajuk macam tu? Sebab ada Malaysian ni tak tahu lah apa masalah dia, mungkin jealous dengan Nazmi Faiz dan dia buat satu entry ni dekat blog dia dan macam nak mempersendakan si Nazmi. Wallahualam lah, tak tahu dia tu kenapa. Nak cakap ada otak, masih ada. Haish, naaaah baca lah dia tulis apa.

Akhir-akhir ini, negara telah dilanda semacam fenomena yang dipanggil TsuNazmi. Walaupun aku rasa sebenarnya takdelah gelombang mana pun. Biasa je. Apalgi kalau gelombang yang dicetuskan manusia bernama Nazmi Faiz Mansur. Umur baru 17 tahun tapi dah tunjuk belang kat abang-abang senior dia. Kalau kat asrama mahu kena orientate dengan senior sebab melebih-lebih. Gol ke-7 tercantik dunia? Apa gila si analisis bola tu? Tak masuk website FIFA pun? Cuma masuk website bangang yang banyak sebar berita bangang. Kemudian dia nak dibeli skuad ATM dengan bayaran gaji RM20,000 sebuan. ATM ni pun satu, punyalah budak lagi. Takkan nak diletakkan training ganas-ganas? Buat rugi je beli budak ni. Tapi budak ni pun satu bangang. RM20,000 sebulan. Siapa nak bagi? Dahlah SPM tak ambik lagi. Orang lain degree hempas-pulas, takdenya dapat gaji macam tu sebulan. Bangang. Lepas tu sombong pulak cakap nak tunggu tawaran luar negara. Nak tunggu sapa beli? Barcelona? Baik mimpi jelah. Yang menambah pelik, bila ada orang samakan si Nazmi ni macam Kaka. Janganlah jadi bangang wahai orang Malaysia Park Ji Sung dah main berapa lama kat Eropah pun rakde siapa kata dia macam Kaka. Ni kan lagi orang Malaysia yang tak tahu main bola. Main telur powerlah. Sekarang semua orang, lebih-lebih lagi perempuan sibuk letak profil picture gambar budak tak mummayiz ni. Heh. Dasar perempuan. Bukan reti tengok bola. Tapi tahu nya tengok telur si pemain bola. Apesal tak letak gambar Tami Arasu?Pada aku, Nazmi tak power mana. Sama bangang dengan player Malaysia yang lain. Cuma budak ni level bangangnya tak sama dengan Fakri. Lagi satu pada aku, budak ni satu lagi produk yang bakal gagal bila dah jumpa perempuan. Sama macam Zaquan, Zafuan dan yang terbaru, si abang muka Jepun Kerol Fami. Tak percaya? Tengoklah nanti kalau ada artis seksi maut nak ajak kapel. Ptuih!!
Haih, tak tahu dah nak cakap apa dah dengan orang yang buat entry ni. Mudah-mudahan dia dapat hidayah dan bertaubat. AMIN~ Dan ni ada satu comment yang buat Nurin sokong apa yang dia cakap.

Click untuk besaaaaaaaaar :)