nsaffas.
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies
Hello earthlings!This is my official bloggie. This blog was born on 22 July 2010. All in this blog is Mine. No copycat here. Behave yourself!


Bigfoots!


Credits

Tips sebelum ambik keputusan PMR

Good evening reader(s) okay. Tadi pukul 8.10 malam dekat dalam berita di TV3, pembaca berita ada cakap pasal keputusan PMR >.< keputusan PMR secara rasminya akan diberi kepada calon PMR 2011 pada hari Khamis dan boleh dituntut selepas pukul 10.00 pagi. Benda ni memang buat Nurin bertambah takut :'( Takut sangat kalau kalau ada muncul huruf "E" dalam keputusan tu. Tapi kalau dah ada tu, hanya mampu tawakal je lah kan. Itu yang terbaik. PMR je baru, SPM ada lagi kan kan? :') okay. Nurin nak re-post balik tips sebelum ambik keputusan untuk bantu kauorang sikit-sikit.

Ehem. Before ambik keputusan tu baca surah surah yang sepatutnya * untuk orang Muslim je lah ;) seperti:-
➜ Mulakan dengan Al-Fatihah
➜ Surah Al-Kursi
➜ Surah Al-Ikhlas (7 kali)
➜ Surah Al-Alaq (3 kali)
➜ Surah An-Nas (3kali)

Alang-alang ada lagi tiga hari lagi sebelum keputusan keluar. Ada masa lapang, buatlah solat hajat selepas solat tu kan. Betul tak? :')

Berdoalah dengan nama Allah dengan rendah diri dan mintalah sebagai Muslim. Mulakan perjalanan ke sekolah dengan kaki kanan. InsyaAllah kejayaan milik kita. Mudah-mudahan apa yang Nurin kongsi ni dapat membantu calon PMR.